25 03
2012

langstuderen

Geplaatst door: krijvenaar in Den Haag morgen, Lobby-praktijk

De boete voor langstuderen is niet alleen nadelig voor de maatschappelijk actieve studenten, maar ook voor hun studentenverenigingen;  studentenverenigingen hebben steeds meer moeite met het vinden van bestuursleden.  De kosten voor een bestuursjaar enorm oplopen door de invoering van de langstudeerboete en de afschaffing van de studiefinanciering voor de master.

Vanaf september 2012 moeten studenten die een jaar langer doen over hun bachelorstudie en ook bij hun masterstudie meer dan een jaar vertraging oplopen € 3000 extra collegegeld betalen, de ‘Halbeheffing’. Sommige studentenclubs zouden zelfs overwegen om de kosten voor de boete voor de bestuursleden te betalen.

Volgens de voorzitter van de LKvV, Jan Boers, is een incorrect beeld ontstaan van het besturen van studentenverenigingen. Een extracurriculair bestuursjaar is juist dé goede aanvulling op het cv van studenten. “Veel grote bedrijven zoeken naar nieuwe werknemers die naast hun studie ook andere ervaringen hebben opgedaan, zoals een studie in het buitenland of activiteiten bij een vereniging”, aldus voorzitter Jan Boers.

Op 21 mei 2012 om 9.30 uur zal de rechtszaak die het ISO, de LSVb en de LKvV hebben aangespannen tegen de Nederlandse Staat behandeld worden bij de rechtbank Den Haag.

Tags: , , ,