14 10
2016

Museum of Our Food

Geplaatst door: krijvenaar in Lobby-praktijk, varia

Nederland krijgt in Amsterdam een uniek museum: Museum of Our Food (MOOF). Aardappeleters

In het museum komen alle elementen van onze eetcultuur samen. Het gaat over geschiedenis en  toekomst, over kunst en cultuur, over wetenschap en educatie. En over zien, voelen, ruiken, koken en proeven.
MOOF in Amsterdam zal uniek zijn in de wereld: het enige ‘foodmuseum’ dat een compleet overzicht geeft van een eetcultuur. De beleving van elke bezoeker staat centraal in MOOF en maakt het mogelijk een idee te vormen over de ontwikkeling en toekomst van ons voedsel.

De plannen voor de vestiging van het museum in Amsterdam zijn in een vergevorderd stadium. Initiatiefnemers en partners van het museum, waaronder Nederlands bedrijfsleven, toonaangevende wetenschaps- en onderwijsinstellingen, de gemeente Amsterdam en ook pa-cc.nl, public affairs coaching & consulting zijn zeer enthousiast.

Onze eetcultuur krijgt steeds meer belangstelling, ook door de bewustwording van voedselschaarste en productievraagstukken. Naast een steeds groter aanbod van producten uit andere culturen en het overwaaien van nieuwe trends in voeding speelt ook nieuw wetenschappelijk inzicht een rol in de aandacht voor eten. MOOF in Amsterdam brengt al deze elementen samen in een eigentijdse en smaakmakende, nieuwe culturele hot spot in onze hoofdstad.

Bron: Museum of Our Food (MOOF)
Voor meer informatie: info@moof.amsterdam

Tags: , , , , , , ,