19 01
2011

spoeddebat Hoger Onderwijs

Geplaatst door: krijvenaar in Den Haag morgen, Lobby-praktijk

Het kabinet Rutte-Verhagen wil bezuinigen op het Hoger Onderwijs. Onderdeel van de bezuinigingen is een ‘boete’ (€3000) voor studenten die langer dan één jaar uitlopen op hun bachelor- of masteropleiding. In dat geval moet de universiteit of hogeschool in kwestie ook nog eens €3000 betalen aan het Rijk. Met de “Halbeheffing” bezuinigt de overheid €370 miljoen.

Het voornemen van het kabinet is om deze plannen in te voeren per collegejaar 2011-2012. Het kabinet wil dat de nieuwe regelingen ook voor de al studerende studenten gaan gelden. Heb jij nu een jaar extra besteed aan je huidige bachelor/masterstudie? Dan betaal je vanaf 1 september €3000 collegegeld extra als het aan de regering ligt.

Veel studenten ontwikkelen zich tijdens hun studie buiten het verplichte curriculum om. Verbreding door bijvoorbeeld het organiseren van een congres, het besturen van een studentenvereniging, een buitenlandstage, enzovoort leveren veelal studievertraging op. Het bedrijfsleven geeft aan afgestudeerden te zoeken die dergelijke ervaringen buiten hun studie hebben opgedaan.

“Halbeheffing” levert slechts magnetronstudenten op!

Bron: Kenniscrisis

Tags: , , , ,