28 11
2010

alcohol en studenten

Geplaatst door: krijvenaar in varia

Op vrijdag 26 november heeft de STIVA – LKvV Alcoholbeleidsdag plaatsgevonden bij Unitas S.R. in Utrecht.  Deze middag, georganiseerd door de LKvV met de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik richtte zich op de besturen van alle studentengezelligheidsverenigingen.  

De LKvV heeft ten behoeve van verantwoord omgaan met alcohol een model Alcoholbestuursreglement opgesteld dat besturen kunnen downloaden om te gebruiken voor het alcholbeleid op de vereniging.

Workshop

De workshop “Alcoholbeleid in de praktijk” werd gegeven door mr. Hans Kant, werkzaam bij Koninklijke Horeca Nederland. In deze workshop kwamen de verschillende kanten van een goed alcoholbeleid aan het licht, vooral hoe die in de praktijk van de studentenvereniging is in te voeren en te handhaven.

Public affairs en beeldvorming

De afsluitende plenaire discussie werd geleid door Michiel Krijvenaar van pa-cc.nl, public affairs coaching & consulting. In de discussie, aan de hand van een aantal uiteenlopende stellingen over alcohol en student(enleven), beeldvorming en percepties, kwamen problemen en oplossing aan bod met betrekking tot de communicatie met onder andere (lokale) overheden en media.

Daarnaast werd een ‘worst-case-scenario’ rond de beeldvorming geschetst, die de discussie met de zaal over het issue ‘alcohol’ flink aanvuurde. De input uit de zaal van de tientallen deelnemers zorgde voor de enerverende discussie.

Bron: LKvV, 27 november 2010