10 09
2009

innovatie, informatie, inzichtelijkheid

Geplaatst door: krijvenaar in Den Haag morgen

Nefarma’s boodschap blijft: verdere marktwerking in de gezondheidszorg, met meer eigen verantwoordelijkheid voor partijen en minder regulering door de overheid.
Dat leidt tot betere zorg voor de patiënt. Minister Klink (VWS) moet niet aarzelen de ingezette weg voort te zetten en daarover helder te zijn. Nefarma-directeur Michel Dutrée benadrukte deze boodschap bij de Septemberborrel, aan de vooravond van het nieuwe politieke jaar.

Nefarma-voorzitter Jan Klitsie beklemtoonde dat het goed is af en toe stil te staan bij de geweldige prestaties die de zorg iedere dag weer levert. Vergeleken met jaren terug zijn reuzensprongen gemaakt. “Het is begrijpelijk dat in media en politiek de nadruk ligt op zaken die niet deugen, maar dat geeft wel een vertekend beeld.” Bovendien is de zorg niet alleen een kostenpost, maar levert ze ook veel op, niet alleen ten aanzien van kwaliteit van leven, maar ook economisch gezien.

Traditioneel nodigt Nefarma aan het begin van het nieuwe politieke seizoen haar relaties uit voor een informele bijeenkomst. Ruim 150 mensen uit de wereld van overheid, politiek, adviseurs, patiëntenorganisaties, wetenschap, voorschrijvers, instellingen en de farmaceutische bedrijven kwamen naar Den Haag.