7 01
2010

Irak en Davids en media

Geplaatst door: krijvenaar in Den Haag morgen

Operatie Desert ShieldOp 12 januari 2010 om 10.00 uur, ergens in Den Haag, presenteert de commissie-Davids haar rapport over de voorbereiding en de besluitvorming rondom de politieke steun van Nederland aan de inval in Irak. Op 3 maart 2009 begonnen, doet deze onafhankelijke commissie onderzoek naar de voorbereiding en besluitvorming over de politieke steun van Nederland aan de inval in Irak in de periode zomer 2002 tot zomer 2003.

De commissie besteedt in haar rapport aandacht aan de rol van de media. Over die bevindingen vindt het debat plaats in Perscentrum Nieuwspoort. Ko Colijn (journalist Vrij Nederland, senior onderzoeker Clingendael), Allard de Rooi (Burgerinitiatief Openheid over Irak) en journalist Joost Oranje (NRC) geven een aanzet voor de discussie die onder leiding staat van Godelieve van Heteren (lid bestuur Nieuwspoort).

Datum: 14 januari 2010, 17.00 – 19.00 uur, Wandelganger II, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

 

Verder uitgenodigd zijn onder meer betrokken onderzoeksjournalisten, de Vlaams Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ), de NVJ, parlementaire journalisten, leden van de commissie Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (IVD), de AIVD, de MIVD en voorlichters van ministeries.

Het debat is georganiseerd door de commissie Debat en Democratie van Nieuwspoort.