5 06
2009

zorg en Europa

Geplaatst door: krijvenaar in Brussel

Tussen 4 en 7 juni 2009 gingen de burgers van de Europese Unie naar de stembus voor de Europese parlementsverkiezingen. Nederland mocht op 4 juni het oordeel uitspreken over 25 van de 736 zetels in het parlement.

Wat vinden de verschillende partijen eigenlijk van de gezondheidszorg, de plaats van geneesmiddelen, de rol van patiënten, het onderwerp innovatie in de farma of over dierenactivisme?
Het antwoord op die vragen heeft Nefarma naast elkaar gezet, aan de hand van officiële publicaties van verschillende partijen. Daarnaast is gekeken naar de standpunten die naar buiten zijn gebracht met het oog op de Europese verkiezingen.

Wel of geen uitbreiding van marktwerking in de zorg, de positie van de verzekeraar ten aanzien van de keuze van geneesmiddelen, de verplichting voor verzekeraars een deel van het budget te besteden aan preventie, meer middelen uit het basispakket, het betrekken van patiënten bij de inrichting van de zorg: verschillende partijen betrekken andere posities en leggen er meer of minder nadruk op. Soms ontbreekt een visie of een standpunt, een minstens zo interessant gegevens.

Bron: Nefarma