10 09
2013

vacature stagiair public affairs

Geplaatst door: krijvenaar in Den Haag morgen, Lobby-praktijk

Van Belang & Partners, nieuwe samenwerking in public affairs is de nieuwe en snelgroeiende netwerkorganisatie in public affairs management. VBP werkt voor verschillende opdrachtgevers op uiteenlopende dossiers.

Eén van die dossiers is de decentralisaties in zorg en welzijn. Van Belang & Partners adviseert zorg- en welzijnaanbieders en hun brancheorganisaties over welke mogelijkheden de lokale lobby biedt in aanloop naar de decentralisaties in de jeugdgezondheidszorg, WMO en AWBZ.

Hiervoor zoeken we versterking: een enthousiaste en zelfstandige stagiair, die bij het lezen van de bovenstaande zinnen globaal weet waar we over praten of in staat is zich er zeer snel mee bekend te maken.

Functie

De functie van stagiair public affairs binnen de netwerkorganisatie Van Belang & Partners biedt ruimte voor eigen initiatief. Waar mogelijk zullen we je – als junior adviseur – betrekken in ons klantenwerk. Zelfstandig werk je aan het dossier decentralisaties. Die opdracht bestaat in de kern uit vijf taken:

• Je maakt een overzicht van de belangrijkste doelstellingen en gevolgen van de decentralisaties voor de betrokken spelers (rijksoverheid, gemeenten, zorgverzekeraars, zorgaanbieders, lokale politiek, etc.);

• Je maakt een overzicht van de fasering van de decentralisaties van de jeugdgezondheidszorg, WMO en AWBZ;

• Per regio analyseer je op basis van verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 welke keuzes (lokale) partijen en mogelijke nieuwe coalities voorstaan;

• Je organiseert en voert gesprekken met centrale personen (ministeries, gemeenten, politieke partijen etc.);

• Resultaten publiceer je, onder begeleiding, met een publicatie op jouw naam, bij voorkeur begeleid met een presentatie voor belangrijke stakeholders en mogelijke opdrachtgevers.

Profiel

Voor deze functie zijn we op de eerste plaats op zoek naar iemand die enthousiast is en zich thuis voelt in een ondernemende omgeving. Je krijgt vanzelfsprekend goede begeleiding, maar het is belangrijk dat je ook goed zelfstandig kunt werken. Onze aanvullende wensen zijn:

• Je bent (bijna) WO-afgestudeerd, bijvoorbeeld in de richting van bestuurskunde, (bestuurlijk) gezondheidsrecht of gezondheidswetenschappen met specialisatie beleid en management van zorg;

• Je bent (globaal) bekend met de organisatie van de langdurige- en ouderenzorg (care);

• Je hebt gevoel voor politieke en maatschappelijke verhoudingen;

• Je hebt affiniteit met politiek en ervaring met of interesse in lokale politiek;

• Goede schriftelijke vaardigheden is een pre.

Aanbod

Je krijgt de mogelijkheid om met onze partners mee te lopen in het interessante werkveld public affairs. Daardoor en door de bovenstaande opdracht ontwikkel je relevante werkervaring en een relevant netwerk. Daarnaast bouw je veel concrete kennis op over een dossier dat de komende jaren hoog op de politieke agenda blijft staan. Van Belang & Partners biedt een onkosten- en stagevergoeding. Over de duur van de stage en het aantal uren per week valt te praten, maar we vragen een minimale inzet van drie dagen per week.

Procedure en contact

Reageren kan tot en met vrijdag 20 september 2013 door jouw motivatiebrief en cv op te sturen naar: roel.vandentillaart@vanbelangpartners.eu. Je krijgt altijd een reactie van ons.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 24 september 2013. De stagiair start bij voorkeur op dinsdag 1 oktober 2013. Voor meer informatie over Van Belang & Partners of de procedure kun je contact opnemen met Roel van den Tillaart: +31 (0) 6 19 64 09 71.

Tags: , , , , ,